donderdag 20 mei 2010

Inspiratie-seminar 'Compassionate Leadership'

Leidinggeven in boeddhistische zin betekent in de eerste plaats leidinggeven aan je eigen geest. Met een getrainde geest ontwikkel je compassie voor anderen. Het resultaat is dat je leiderschap niet hoeft af te dwingen, maar dat je het van anderen krijgt.... Hoe pas je deze visie toe in je westerse stijl van leidinggeven? Of: hoe word je een 'compassionate leader'? Voor directieleden, leidinggevenden, ondernemers en beslissers die zoeken naar bezinning op hun eigen functioneren is er op vrijdag 11 juni a.s. het:

Inspiratie-seminar 'Compassionate Leadership'

Tijdens het inspiratie-seminar vertelt de boeddhistische leraar Lama Jigmé Namgyal over de werking van je geest, de methoden van 'mindfitness' en hoe je als leidinggevende een bron van inspiratie kan zijn voor anderen. Een unieke middag waarin je vaardigheden leert die je direct kunt gebruiken in je dagelijkse manier van leidinggeven.

Geef jij voldoende leiding aan jezelf?
Volgens boeddhisten is je geest bepalend voor wat je doet. Je geest bepaalt of je een goede of een verkeerde aanpak kiest, of je een goed of een verkeerd resultaat bereikt. Het is dus zaak om de baas te zijn over je eigen geest. Daarvoor is het nodig om je geest te trainen. Een ongetrainde geest kun je zien als een 'crazy monkey mind': als een springende aap die ongecontroleerd van de ene naar de andere tak zwiept. We maken plannen voor de toekomst of evalueren onze handelingen in het verleden en slaan daarmee het huidige moment over. Je geest is daardoor voortdurend rusteloos en zoekend.

Een ongetrainde geest wordt bovendien vaak verstoord door gedachten en emoties. Die staan het contact met anderen in de weg en belemmeren je in je manier van leidinggeven. Want wat doe je als jij geïrriteerd raakt door het gedrag van de ander? Of, als je ongeduldig raakt? Dan zal het contact met die ander verstoord raken. Je grijpt vervolgens nog harder naar de gewenste uitkomsten die zich daardoor nog sneller van je af zullen bewegen. Je geest vernauwt zich en het contact is verbroken.

Lama Jigmé Namgyal: "Recognize your crazy monkey mind, never loose your own autonomy, don't disturb the mind of others and you will definitely become a compassionate leader."

Mindfitness voor leiders
Tijdens het inspiratie-seminar leer je hoe je je geest kan trainen. Het boeddhisme kent verschillende methoden van 'mindfitness'. Die zorgen ervoor dat je je niet laat afleiden door gedachten of emoties. Je geest wordt vrij en je ontwikkelt compassie voor anderen. Met een vrije geest sta je open om je 'eigen autonomie' te ontdekken. Dat betekent dat jij je eigen kwaliteiten kent en dat je je realiseert dat je zonder anderen niets tot stand kunt brengen; dat anderen heel veel bijdragen aan jouw geluk en welzijn. Als je dit kunt, zullen de mensen om je heen graag in je gezelschap zijn en je adviezen als waardevol zien. Dan is het eenvoudig om leiding te geven. Je hoeft leiderschap niet af te dwingen, op te leggen of bang te zijn dat je het verliest. Je krijgt het van anderen, omdat zij weten dat je er voor hen bent en dat jij hun leven, werk of hun opdracht eenvoudiger maakt. Dat is de essentie van 'compassionate leadership'.

Compassionate leadership
'Compassionate leadership' stelt het 'mens zijn' van mensen centraal. Het schept het warme, kloppende hart van een organisatie. Een organisatie hierop gefundeerd kan tegen een stootje. Het kan rekenen op de toewijding van de medewerkers, ook in tijden van crisis. Het is een stevig fundament voor de toekomst, gebaseerd op menselijke waarden.

Laat je inspireren door Lama Jigmé Namgyal
Lama Jigmé Namgyal is een Tibetaans boeddhistisch leraar die in Tibet een leidinggevende positie had aan het grootste boeddhistische instituut ter wereld. Deze ervaring gecombineerd met zijn boeddhistische scholing vormt zijn bijzondere visie op leiderschap en verandering. Tijdens deze unieke middag zal hij deze in concrete taal en met sprekende voorbeelden met je delen.

Programma: Lezing, workshop, interactieve sessie met Lama Jigmé Namgyal.
Datum: 11 juni a.s.
Tijd: van 14.30 uur tot 20.00 uur (inclusief catering).
Locatie: Van Nelle Ontwerpfabriek, zaal Arabica. Adres: Van Nelleweg 1, Rotterdam.
Kosten: 95 euro all-in.
Aanmelden (verplicht): via compassion.leadership@gmail.com (Je ontvangt dan meer informatie over de betaling en een e-mail ter bevestiging).

Vragen? Stuur een e-mail naar compassion.leadership@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten