zaterdag 16 oktober 2010

Compassionate Leadership: precies op tijd

Het seminar Compassionate Leadership past in de huidige tijd. Met alle politieke en economische crises is de vraag om nieuw leiderschap groter dan ooit. Autoriteiten worden niet langer als vanzelfsprekend gezien wanneer zij niet als authentiek worden ervaren. Nieuw leiderschap is niet langer gebaseerd op macht, maar op het creëren van draagvlak en het inspireren van anderen. Waarden als authenticiteit, betrokkenheid en zorg geven hierin de doorslag. Zo ontstaat een nieuwe betekenis van leiderschap: richting geven vanuit compassie.

Het seminar van 9 november a.s. wil deelnemers laten zien wat dit inhoudt: een compassievolle houding betekent in feite dat je leidinggeeft met je hart en het ‘mens zijn’ van mensen centraal stelt. Een organisatie hierop gefundeerd kan tegen een stootje. Het kan rekenen op het commitment van de medewerkers, ook in tijden van crises. Het is een stevig fundament voor de toekomst, gebaseerd op menselijke waarden.

Ook organisaties kunnen inspireren op basis van authenticiteit. De succesvolle organisaties van de toekomst bepalen hun eigen identiteit – welke bijdrage willen wij leveren aan de samenleving? – en werken van hieruit. Het zijn organisaties waarin competitie en compassie meer in balans zijn. Zij focussen zich niet alleen op het korte termijn succes, maar hebben ook een visie voor de lange termijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten