woensdag 27 oktober 2010

Wat drijft Compassionate Leadership?

Volgens de inspirator van Compassionate Leadership, Lama Jigmé Namgyal, hoort liefde en mededogen bij ons mens-zijn. Dat is net zo vanzelfsprekend als dat het de natuur van vuur is om te branden en vochtigheid de natuur is van water.

Het economische succes van onze organisaties hangt volledig af van de interactie tussen iedereen die betrokken is bij het gemeenschappelijk doel of de missie.

Juist daarom is het voor leiders onontbeerlijk om zich bewust te zijn van en inzicht te hebben in de gevoelswereld van medewerkers. Om op die manier met zorg en fijngevoeligheid met iedereen in contact te kunnen treden op een manier die tegelijkertijd effectief is.

Deze humane invalshoek kan van onderscheidende betekenis zijn; alle werkvelden kunnen hiervan voordeel ondervinden. Of het nu gaat om leiders en hun medewerkers, advocaten en hun cliënten, leerkrachten en hun studenten, zorgverleners en hun patiënten of politie en de burgers.

Compassionate Leadership inspireert door de boeddhistische visie op leiderschap in al haar facetten te tonen, en biedt ondersteuning om dit in actie om te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten