woensdag 16 juni 2010

Het seminar: open en ongedwongen

Afgelopen vrijdag 11 juni was het zover: na een maand voorbereiding werd in de Van Nelle Ontwerpfabriek het Inspiratie-seminar Compassionate Leadership gehouden. In totaal 34 deelnemers luisterden naar de lezing van lama Jigmé Namgyal. Tussen de plenaire sessies door waren er twee workshops om ervaringen en ideeën uit te wisselen. Het seminar had een open, ongedwongen sfeer en enthousiaste deelnemers. 

In zijn lezing vertelde lama Jigmé  onder meer hoe we door acceptatie en loslaten onze ‘crazy monkey mind’ een beetje rustig kunnen krijgen. En wat het effect is als een leidinggevende zich te sterk identificeert met zijn positie als leider.  

Lama Jigmé geeft altijd voldoende ruimte voor het publiek om vragen te stellen. Ook deze keer. Een van de deelnemers vroeg bijvoorbeeld zich af hoe we ‘dienend leiderschap’ kunnen invoeren als de medewerkers daar nog niet aan gewend zijn.  

Kortom, een middag die voldoende stof biedt om over na te denken. Ook voor de organisatie! We hebben al genoeg ideeën voor een volgend seminar. Dat zal zeer waarschijnlijk worden gehouden in september van dit jaar. Locatie is dan het Wereldmuseum in Rotterdam (onder voorbehoud).  

De organisatie bedankt iedereen die interesse heeft getoond of heeft deelgenomen aan het seminar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten